Skorstensrenovering

En skorsten som får rätt sorts underhåll kan överleva flera årtionden. Men många skorstenar har fallit i glömska under åren. Nya ägare till en bostad med skorsten får oftast eldningsförbud då den inte håller tätt eller har börjat rasa.

Det kan alltså vara dags för skorstensmurning eller reparationer av rökkanalerna. Det är då vi kommer in i bilden.

En skorsten får utstå många utomstående krafter varav de farligaste är fukt och kyla. Murbruket mellan tegelstenarna kan skadas eller bli så dåligt att de faller sönder. Även inuti skorstenen uppstår det problem med fåglar som byggt bon eller tegelstenar som fallit ned och blockerar rökkanalerna.

Det första vi gör när vi kommer på plats är att besikta skicket på skorstenen. Vi tar gärna del av pappren från sotaren för att få en klar bild om var problemen sitter. Beroende på skorstens skick, utformning, typ av eldstad och dina egna önskemål kommer vi fram till en lösning som passar alla.

Vi utför kompletta skorstensreparationer och ser till att du kan njuta av en varm och sprakande brasa i hemmet. Vi kan mura om skorstenen där den har rasat eller skadats och återställa rökkanalerna så de är täta igen.

För att få en skorsten tät har vi två alternativ. Den ena är glidgjuta skorstenen. Då använder vi oss av keramisk bruk som dras genom rökkanalerna flera gånger tills en ny och tät kanal har bildats. Vårt andra alternativ är att installera ett flexibelt insatsrör som finns i flera storlekar och kan kopplas ihop direkt med en braskassett.

Vi utgår från från Färgelanda och Uddevalla men utför skorstensarbeten ner till Kungälv i söder och Strömstad i norr. Vi tar oss an stora som små jobb. Tveka inte att kontakta oss för att få veta mer så kan vi boka in ett besök!

Hur kan vi hjälpa dig?

7 + 12 =

Vi är din partner för alla typer av murningsarbeten, putsning och fasadrenovering.

Telefon

0762 344 523

Följ oss