Putsarbeten

Puts finns i en mängd olika varianter och utföranden. Cementputs, gipsputs, kalkputs, fiberförstärkt puts, silikonhartsputs, silikatputs, spritputs. Alla har sitt användningsområde och sina egenskaper som måste tas i åtanke beroende på vilket underlag som ska putsas. 

Man måste också vara medveten om vilken metod som passar putsen och underlaget. Puts kan vara påslagen för hand eller med maskin, skurad, spikriven, våfflad, filtad eller slammad. För att få ett bra resultat är alla dessa aspekter avgörande.

Putsarbeten är inget jobb man bör tackla själv, speciellt inte om man aldrig haft något erfarenhet med det tidigare. Utan det rätta handlaget kommer man sällan att uppnå ett riktigt snyggt och proffsigt resultat. Att putsa en fasad är därför helt klart ett projekt som är bättre överlämnat till en expert.

För bästa möjliga resultat är det också bra att passa in putsen efter husets arkitektur och karaktär. Beroende på när huset byggdes kan det vara så att en speciell putsmetod varit populär, och vill man då återskapa detta utseende behöver man kunskaper om vilka metoder och vilket typ av puts som användes. Båda dessa kan vi då hjälpa Er med.

En korrekt utförd putsad fasad är något som kan hålla sig i flera decennier och det kräver dessutom mindre underhåll än en träfasad. Så länge man ser till att tvätta fasaden regelbundet och måla om den vid behov har man något riktigt speciellt.

Vi på Dalslands mur & puts AB har lång erfarenhet av att jobba med allehanda putstyper och kan tackla alla möjliga putsarbeten. Tveka inte att kontakta oss för råd om vilken sorts puts som passar bäst för just er fasad. Vi ser alltid till att informera om vilken typ av puts vi använder och varför. Gå in på vår kontaktsida för att skicka oss ett meddelande om ert putsbehov så återkommer vi snarast möjligt. Våra huvudsakliga arbetsorter är Uddevalla och Trollhättan, men utför även jobb ner till Kungälv i söder och Strömstad i norr.

Hur kan vi hjälpa dig?

13 + 9 =

Vi är din partner för alla typer av murningsarbeten, putsning och fasadrenovering.

Telefon

0762 344 523

Följ oss